Als barista  ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan verschillende taken in je dagelijkse interacties met klanten. Van het aannemen van aangepaste bestellingen tot het aanbevelen van nieuwe producten, je routine kan in een oogwenk veranderen. Wanneer je gaat solliciteren op een barista vacature en de baan krijgt, word je het gezicht van een van het restaurant waar je werkt. Je zou verschillende heerlijke koffie sensaties moeten kunnen creëren. Geen enkele koffiesoort mag je onbekend zijn.

Verantwoordelijkheden van de Barista

Als barista ben je verantwoordelijk voor het informeren van klanten over specials of nieuwe items, het beantwoorden van vragen en het aannemen van bestellingen en betalingen. Je moet ook bekwaam zijn in het bereiden, malen en mengen van koffiebonen, het zetten van koffie en thee en het serveren van artikelen aan klanten. Je verzorgt ook het verpakken van voedsel en dranken voor de verkoop. Je vaardigheden moeten zich uitstrekken tot het verkopen van koffie- en thee melanges en brouwapparatuur, het benadrukken van de verschillen tussen items en het opleiden van klanten over brouwmethoden. Soms strekken je verantwoordelijkheden zich uit tot het schoonmaken en aanvullen van werk- en eetruimtes, het legen van afval en het ontsmetten van apparatuur en keukengerei. Als barista is het leren van brouwmethoden, drankmelanges, voedselbereiding en presentatietechnieken om de voedselkwaliteit te verbeteren een vaardigheid waar je zeer bekwaam in moet zijn.

Aan deze eisen moet je als barista voldoen

Ervaring in eten en drinken, met name koffiebereiding of klantenservice, zijn een must. Je moet de bereidheid hebben om verder te leren over het bereiden van koffie. Uitzonderlijke luister- en communicatieve vaardigheden zijn een must. Als barista moet je langdurig kunnen staan. Je moet ook beschikbaar zijn om te werken rond piekuren, inclusief nachten, vroege ochtenden, weekenden en vakanties. Een beleefde, boeiende persoonlijkheid zal je helpen in deze functie. Toewijding aan klanttevredenheid en uitmuntende service is niet onderhandelbaar. Bereidheid om te werken als onderdeel van een energiek, efficiënt team in een snelle omgeving moet ook een kernonderdeel van je capaciteiten zijn.

Solliciteer direct

Ben je geïnteresseerd om als barista bij enkele van de beste internationale bedrijven te werken? Solliciteer nu op een van de openstaande vacatures voor barista’s en laat je kwaliteiten zien. Je krijgt alle kansen om je op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Dien je aanvraag vandaag nog in!