Heb jij de hele week thuis gewerkt? Op een gegeven moment kan dat natuurlijk vermoeiend worden. Normaal gesproken maak je dit wel weer goed met een VrijMiBo, maar die gaat nu helaas voor de meeste mensen niet door… Tóch kan je er ook voor kiezen om een digitale vrijdag middag borrel te organiseren. Wil jij weten hoe je dit doet? Dat vertellen wij je graag hieronder. 

Wees voorbereid
Een goede voorbereiding is essentieel. Dit geldt ook voor een digitale vrijdag middag borrel. Zorg er daarom voor dat je werk afgerond is en je jouw collega’s hebt uitgenodigd. Wil jij helemaal goed voorbereid zijn? Dan kan je een vrijmibo borrelpakket bestellen voor jouw medewerkers, je collega’s of klanten op afstand. Door een borrel box te bestellen kan je het glas heffen onder het genot van de heerlijkste hapjes, wat de gezelligheid zeker ten goede komt.

Maak daarnaast een leuke gezamenlijke playlist, muziek werkt namelijk verbindend. Kunnen jullie het niet eens worden over de playlist? Kies dan dezelfde radiozender, zodat jullie toch deze muziek op hebben.  

Regel een activiteit
Een digitale borrel is natuurlijk wel wat anders dan een borrel in real life. Zo heb je bijvoorbeeld geen tafeltennis of -voetbaltafel of een bordspel bij de hand. Je kunt natuurlijk bijkletsen en voornamelijk genieten van hapjes en drankjes, bijvoorbeeld door middel van thuiswerkcatering. Maar, wil je liever wat te doen hebben? Dan doe je er wellicht goed aan om een activiteit te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een online quiz of bingo organiseren of online spelletjes te spelen.

Wil je iets anders doen dan bier of wijn drinken, spelletjes en kletsen? Dan kan je ervoor kiezen om een work out met zijn alle te doen. Zo eindig je de week sportief en werk je aan teambuilding. Na de work out kan je natuurlijk alsnog genieten van een welverdiend hapje of drankje. 

Kies een platform
Heb jij inmiddels alle voorbereidingen getroffen en een activiteit bedacht? Kies dan een platform waarop je de digitale borrel wilt plaats laten vinden. Aangezien je waarschijnlijk al de hele week online vergaderingen en meetings gehad hebt, heb je waarschijnlijk het ideale platform al gevonden. Is dit niet het geval? Gebruik dan een gratis platform als Discord, Google Hangouts of Skype.

Pak een lekkere spaanse rode wijn en je bent ready to go. Hopelijk heb jij inmiddels genoeg inspiratie om een leuke vrijdagmiddagborrel te organiseren. Veel plezier!