Eén van de belangrijkste toestellen die je moet kopen wanneer je een horecazaak hebt is ongetwijfeld een horeca koelkast. Bij het kopen van een koelkast dien je er dan ook rekening mee te houden dat deze bijvoorbeeld over voldoende capaciteit beschikt. Daarnaast dien je eveneens stil te blijven staan bij de manier waarop er wordt gekoeld in de koelkast. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe koelkast om te gaan gebruiken in jouw horecazaak en wil je graag honderd procent verzekerd zijn van de beste koop? Dan zal je zeker en vast rekening willen houden met de informatie die we hieronder voor je hebben verzameld.

            De koeling, het belangrijkste kenmerk van je horeca koelkast

Tijdens het vergelijken van de verschillende horeca koelkasten die er op de markt zijn terug te vinden zal je meteen kunnen vaststellen dat er bij deze toestellen gebruik kan worden gemaakt van verschillende soorten koelingen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 

  • Een statische koeling;
  • Een geforceerde koeling;

 

Voor de statische koeling geldt dat dit eigenlijk gelijk staat aan de traditionele manier van koelen. Hierbij zal er dus met andere woorden geen koude lucht in de koelkast circuleren. Dit zorgt ervoor dat er verspreid over de koelkast sprake kan zijn van temperatuurverschillen. Deze koelkast lijkt voor de horeca in eerste instantie dan ook eigenlijk minder geschikt te zijn. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat ze in menig aantal horecazaken is terug te vinden. Waarom? Omdat er aan dit type van horeca koelkast ook echt wel een aantal potentieel zeer interessante voordelen zijn verbonden. Zo is ze niet alleen voordeliger in aankoop in vergelijking met de alternatieven op de markt, daarnaast kenmerkt ze zich ook nog eens door een lager energieverbruik. Dit zijn toch twee belangrijke voordelen om aandacht aan te besteden.

            Een horeca koelkast met geforceerde koeling aanschaffen

Een andere mogelijkheid waarover je beschikt is het kopen van een horeca koelkast die beschikt over een geforceerde koeling. In dit geval wordt de koude lucht verspreid doorheen de koelkast met behulp van een ventilator. Op deze manier kunnen er eigenlijk twee belangrijke voordelen worden gerealiseerd, namelijk:

 

  • De koelkast kan snel op temperatuur worden gebracht;
  • De temperatuur zal overal in de koelkast even hoog liggen;

 

Dat niet iedereen voor dit type van horeca koelkast kiest is te wijten aan verschillende zaken. In het bijzonder de hogere aankoopprijs speelt op dit vlak natuurlijk een niet onbelangrijke rol. Daarnaast is het eveneens zo dat je rekening moet houden met een energieverbruik dat ook best een stukje hoger is gelegen in vergelijking met een exemplaar met statische koeling.

            Vergelijk grondig de verschillende mogelijkheden

Zou jij ook graag een bepaalde horeca koelkast willen kopen? Dan heeft bovenstaande informatie reeds duidelijk gemaakt dat je altijd goed de verschillende mogelijkheden op de markt zal willen vergelijken. Enkel en alleen door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking kan je namelijk op het einde van de rit die ene horeca koelkast vinden die aan al jouw vooropgestelde verwachtingen zal weten te voldoen.

 

Neem snel contact op en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn!